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2017 Regular Session

SENATE BILL NO. 212

BY SENATOR GARY SMITH 

Prefiled pursuant to Article III, Section 2(A)(4)(b)(i) of the Constitution of Louisiana.

LAW ENFORCEMENT.  Provides relative to peace officer training requirements. (8/1/17)

1 AN ACT

2 To amend and reenact R.S. 40:2405(A)(3), relative to peace officers; to provide regarding

3 the authority to carry a concealed weapon by reserve or part-time peace officers; and

4 to provide for related matters.

5 Be it enacted by the Legislature of Louisiana:

6 Section 1.  R.S. 40:2405(A)(3) is hereby amended and reenacted to read as follows: 

7 §2405. Peace officer training requirements; reimbursement by peace officer

8 A.(1) *          *          *

9 (3) Notwithstanding any provision of law to the contrary, no a reserve or

10 part-time peace officer shall be permitted to carry a concealed weapon unless he is

11 in the actual discharge of his official duties as a reserve or part-time peace officer or

12 he possesses a concealed handgun permit properly issued in his name pursuant to the

13 provisions of R.S. 40:1379.3, or he has been certified by the Council on Peace

14 Officer Standards and Training under the same standards as full-time officers if he

15 has completed the Council on Peace Officer Standards and Training basic

16 firearms course.

17 *          *          *
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The original instrument and the following digest, which constitutes no part
of the legislative instrument, were prepared by Ashley E. Menou.

DIGEST
SB 212 Original 2017 Regular Session Gary Smith

Present law provides that a reserve or part-time peace officer shall not be permitted to carry
a concealed weapon unless he is in the actual discharge of his official duties as a reserve or
part-time peace officer or he possesses a concealed handgun permit or he has been certified
by the Council on Peace Officer Standards and Training under the same standards as
full-time officers.

Proposed law provides that a reserve or part-time peace officer shall be permitted to carry
a concealed weapon if he has completed the Council on Peace Officer Standards and
Training basic firearms course. 

Effective August 1, 2017.

(Amends R.S. 40:2405(A)(3))
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